Globus

MUP

Hrvatska objavila obrazac za turiste: Informacije za ulazak u zemlju

21/05/2020

Nakon što osoba pošalje upit na navedenu adresu, dobiće automatski odgovor u kojem se usmjerava na navedenu stranicu, na kojoj može da odabere jedan od ponuđenih jezika i pronaći odgovor ili nam se obratiti putem online obrasca

Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske objavilo je na svojim stranicama dio s pitanjima i odgovorima za sve koji žele ući u Hrvatsku. Osim pitanja i odgovora dostupan je i obrazac preko kojeg se može postaviti pitanje MUP-u, a vezano je za ulazak u Hrvatsku.

Od danas, 21. maja 2020. godine svi strani državljani koji namjeravaju da uđu u Republiku Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj, odgovore na sva pitanja vezana za ulazak u zemlju mogu saznati na jednom mjestu – navodi MUP Hrvatske, a prenosi Index.

MUP je izdao i obavještenje o tome šta je potrebno turistima koji imaju rezervisan turistički smještaj na teritoriji Hrvatske.

Potrebno je imati potvrdu rezervacije smještaja u smještajnom objektu, koji uključuje:

– Potvrdu rezervacije smještaja

– Ugovor o zakupu u kampu

– Ugovor o stalnom vezu u luci nautičkog turizma

– Potvrda o rezervaciji za vez u luci nautičkog turizma

– Vaučer putničke agencije i drugih.

Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresovane stranke, s ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li regulisan status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prelaz, ime graničnog prelaza na kojem planira ulazak i razlog dolaska u Hrvatsku.

Adresa uzg.covid@mup.hr i dalje ostaje mjesto na koje se zainteresovani korisnici mogu obratiti uz nešto drugačiju proceduru.

– Nakon što osoba pošalje upit na navedenu adresu, dobiće automatski odgovor u kojem se usmjerava na navedenu stranicu, na kojoj može da odabere jedan od ponuđenih jezika i pronaći odgovor ili nam se obratiti putem online obrasca – dodaju iz MUP-a.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.