Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najava premijera

Hrvatska od 1. marta popušta mjere, Plenković otkrio šta se sve otvara

plenkovic

Plenković je na sjednici Vlade istaknuo da je po svim pokazateljima situacija bolja, ali zahtijeva veliki oprez

Od 1. marta otvaraju se terase ugostiteljskih objekata, a omogućit će se i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, najavio je premijer Hrvatske Andrej Plenković u četvrtak.

Plenković je na sjednici Vlade istaknuo da je po svim pokazateljima situacija bolja, ali zahtijeva veliki oprez.

“Da bismo i dalje bili odgovorni u načinu zaštite građana od epidemije koronavirusa, nakon niza konzultacija s nizom resora intencija je da se od 1. marta rad ugostiteljskih objekata, uz ovo što je dosad bilo relaksirano, otvori na terasama i otvorenim prostorima”, rekao je.

Omogućit će se, najavio je, i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, s tim da će biti određenih specifičnosti s obzirom na kontaktne i kolektivne sportove.

U Vladi smatraju da je to dobro s obzirom na okolnosti, uz propisane epidemiološke mjere, a o tome će sutra Nacionalni stožer na svojoj konferenciji detaljnije govoriti.

Plenković je najavio da će nastaviti s odgovarajućim praćenjem gospodarstva i poduzetnika i nastaviti dijalog s predstavnicima gospodarstva te će nastojati izaći u susret što se tiče mjera očuvanja radnih mjesta.

Premijer smatra da je ovo mjera primjerena okolnostima u kojima se nalazimo, a ako se situacija pogorša mogu se, poručio je, i postrožiti mjere.