Globus

borba protiv koronavirusa

Hrvatska uvodi rigorozne mjere, nema više putovanja iz grada u grad

23/03/2020

Zbog loše organizacije i nepoštivanja mjera koje je donio Stožer zatvaraju se sve tržnice i objekti u sklopu njih

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Hrvatske Davor Božinović poručio je u nedjelju da je sprečavanje širenja virusa i dalje “zadaća broj jedan” i najavio zatvaranje tržnica i zabranu napuštanja mjesta prebivališta.

”Snažan potres koji je pogodio Zagreb znatno je odmogao u borbi protiv koronavirusa, ali sprečavanje širenja virusa i dalje je zadaća broj jedan”, istaknuo je Božinović u izjavi za RTL televiziju.

Uprkos tome što su nakon potresa mnogi izašli na ulice, Božinović je ocijenio da su Zagrepčani “konačno shvatili da trebaju ostati doma”, te se vidjelo da ih je vani bilo puno manje nego prošlih dana.

Ali, uprkos tome najavio je još rigoroznije mjere – zbog loše organizacije i nepoštivanja mjera koje je donio Stožer zatvaraju se sve tržnice i objekti u sklopu njih.

“To je već sada na snazi, a od jutra će biti zabranjeno napustiti mjesto prebivališta. Nema više putovanja iz grada u grad”, poručio je sinoć.

Govoreći o žrtvama potresa, Božinović je kazao da je 15-godišnjakinja još uvijek u kritičnom stanju, dok je od ukupno 27 ozlijeđenih njih 12 hospitalizirano.

Idućih dana Vlada će napraviti finansijski okvir za saniranje šteta nastalih potresom, najavio je Božinović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.