Globus

u veoma kratkom periodu

Hrvatska vakcinisala 46.000 ljudi, zabilježena samo jedna teža nuspojava

18/01/2021

Markotić je za Hrvatsku televiziju (HTV) navela i da je zabilježena jedna teža nuspojava, a radilo se o alergijskoj reakciji koju su ljekari spremno dočekali i „riješili kako treba“

U Hrvatskoj je do vikenda vakcinisano oko 46.000 ljudi, a kod njih 80 registrovane su uglavnom blaže nuspojave, izjavila je u nedjelju direktorka Klinike za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević” u Zagrebu Alemka Markotić, javlja agencija Hina.

Markotić je za Hrvatsku televiziju (HTV) navela i da je zabilježena jedna teža nuspojava, a radilo se o alergijskoj reakciji koju su ljekari spremno dočekali i „riješili kako treba“.

Ona je rekla da se nakon druge doze vakcine očekuju „neke nuspojave poput temperature i bolne ruke“, ali da nisu registrovane opasne nuspojave ni tokom kliničke studije, ni prilikom vakcinacije u zemljama u kojima je vakcinisan veći broj ljudi.

Markotić je najavila da će Hrvatska uskoro imati odobrena četiri proizvođača vakcine jer je velike količine naručila od kompanije AstraZeneka, čija vakcina bi do kraja januara mogla da bude odobreno.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.