Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nacional

Hrvatski mediji objavili čiji je dron koji je pao u Zagrebu i kome je bio namijenjen!?

Zagreb: Vatrogasci rastavljaju dijelove srušene letjelice na Jarunu
13.03.2022., Zagreb - Nastavak ocevida nakon pada letjelice na Jarunu. Prema do sad prikupljenim podacima rijec je o vojno izvidjackom dronu srednjeg dometa TU-141 Strizh koji je proizveden u bivsem Sovjetskom Savezu. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ostaje nepoznato je li se letjelica otela kontroli zbog ljudske pogreške ili je došlo do tehničke greške na letjelici, zbog koje je i završila u Zagrebu

Hrvatski sedmični magazin Nacional je jutros objavio, pozivajući se na izvor blizak MORH-u, da je utvrđeno da dron koji se koncem prošlog tjedna srušio u neposrednoj blizini Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu pripada ukrajinskim vojnim snagama te da je imao bombu koja je bila namijenjena za aktivaciju na ruskim položajima u Ukrajini.

Isti izvor Nacionalu je otkrio da je izvjesno kako se bespilotna letjelica otela kontroli te je umjesto na ruskim položajima u Ukrajini završila u Zagrebu, gdje je pala kada je ostala bez goriva.

Ostaje nepoznato je li se letjelica otela kontroli zbog ljudske pogreške ili je došlo do tehničke greške na letjelici, zbog koje je i završila u Zagrebu.