Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

arsen bauk

Hrvatski političar: Milanoviću i Plenkoviću raste rejting zbog svađe oko BiH, neće brzo prestati

plenkovic – milanovic – Davor Javorovic Pixsell
FOTO: Davor Javorovic/Pixsell

Ne vjeruje da će uskoro prestati

Saborska opozicija pozdravila je u četvrtak poziv predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića za sazivanjem sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) o BiH, a smatra da je to trebao učiniti ranije i na druge teme.

“Bilo bi dobro da se taj sastanak održi i da nakon njega Hrvatska ima jedinstvenu vanjsku politiku”, izjavio je zastupnik SDP-a Arsen Bauk, prenosi Hina.

Predsjednik je predložio sastanak zbog BiH, a ostavio je otvorenu mogućnost da se na toj sjednici raspravi i ono što je tražio premijer, rekao je Bauk.

Nije želio ulaziti u ocjenu je li sjednica VNS-a trebala biti sazvana ranije na temu rata u Ukrajini i pada drona na Zagreb.

“Predsjednik je jasno izložio svoje stavove i nemam što tome dodati, ne bih ta tri događaja uspoređivao”, kazao je.

Bauk je ocijenio da stajališta Milanovića i Plenkovića oko BiH nisu suprotstavljena jer se obojica zalažu za promjenu izbornog zakona i promjenu položaja Hrvata, a jedina razlika je u metodama dolaska do tog cilja.

“I jednom i drugom raste rejting zbog svađe, tako da ne vjerujem da će uskoro prestati”, smatra Bauk.

Milanović se dosad oglušivao na premijerov poziv za sjednicom VNS-a zbog ruske agresije na Ukrajinu, da bi u srijedu poslao poziv za sazivanjem sjednice zbog situacije u BiH.