Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dmitro kuleba

I ako dođe do pregovora: Ukrajinski šef diplomatije kaže da jednu sliku nikada nećemo vidjeti

dmitro kuleba
FOTO: Twitter / @DmytroKuleba
Dmirto Kuleba

Naši generali se bave prvim dijelom, njihov zadatak je da podstaknu Ruse na povlačenje i ubijede ih da je bolje razgovarati nego ratovati

Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je u subotu da Ukrajina može da pokrene mirovne pregovore sa Rusijom nakon što, kako je rekao, okupatori napuste ukrajinsku teritoriju, ali je dodao da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski “nikada neće sjesti za pregovarački stol sa diktatorom Putinom”.

Kuleba je u intervjuu italijanskom listu Korijere dela sera istakao da je Ukrajina spremna za mirovne pregovore kada Rusija povuče svoje “okupacione snage sa teritorije te zemlje”.

– Taj cilj se može postići mješavinom ratovanja i diplomatije. Naši generali se bave prvim dijelom, njihov zadatak je da podstaknu Ruse na povlačenje i ubijede ih da je bolje razgovarati nego ratovati – rekao je šef ukrajinske diplomatije.

On je dodao da predsjednik Zelenski nikada neće sjesti za pregovarački sto sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

– Postoje i drugi diplomatski načini da se pregovori vode indirektno. Ali jasno je da nikada nećemo vidjeti Putina i Zelenskog za istim stolom – rekao je Kuleba.