Globus

I dalje se traga za majkom koja je nestala u Dunavu

02/09/2017

Ronioci i Hrvatska gorska služba spašavanja /HGSS/ tragaju za dvadesetdevetogodišnjom majkom dječaka koji se utopio u Dunavu u Vukovaru, a za kojim je ona skočila da ga izvuče iz vode.

“U potrazi za majkom angažovan je lokalni ronilački klub i radnici HGSS-a, a uključili su se i građani sa svojim čamcima. Sva dosadašanja saznanja upućuju da je riječ o nesretnom slučaju”, rekao je portparol vukovarsko-sremske policijske uprave Domagoj DŽigumović.

Policija je potvrdila da je utopljeni dječak imao tri godine, te da je na mjestu nesreće bila prisutna i treća osoba koja je u rodbinskim vezama sa dječakom i njegovom majkom, javili su hrvatski mediji.

Iz HGSS-a navode da retražuju 10 do 12 kilometara nizvodno desne obale Dunava, te da ronioci nailaze na velike probleme jer vidljivosti gotovo da nema i da sve što pretražuju vrše dodirom.

Tragedija se dogodila juče oko podneva u Vukovaru. Prema nezvaničnim informacijama, sa dječakom su bile njegova majka i baka.

Dječak se, navodno, igrao se uz obalu Dunava i u jednom trenutku je pao u vodu, a majka je skočila za njim kako bi ga spasila.

Tijelo djeteta pronađeno je nekoliko stotina metara nizvodno, gdje ga je uočio ribar.

Ubrzo se na mjestu događaja pojavila i hitna pomoć koja je pokušala reanimirati dječaka ali bez uspjeha.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.