Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

I dalje traje potraga za “Malčanskim berberinom”, novi tragovi donose preokret u priči?

monika malcanski berberin

Za njim tragaju tamošnje specijalne jedinice MUP-a, nekoliko stotina policajaca, psi tragači, a na terenu su i helikopteri

Policijska potjera za Ninoslavom Jovanovićem, srbijanskim serijskim silovateljem poznatim pod nazivom “Malčanski berberinom”, i dalje je u toku, javlja Blic.

Za njim tragaju tamošnje specijalne jedinice MUP-a, nekoliko stotina policajaca, psi tragači, a na terenu su i helikopteri.

Sumnjiči se da je prije nekoliko dana kod Niša oteo 12-godišnju Moniku Karimanović.

Podsjetimo, djevojčica je nestala prije tačno sedam dana, 20. decembra, a zadnji put je viđena oko 7:20 kad je krenula u školu. Nakon toga joj se počeo gubiti svaki trag.

Opsežna potraga trajala je cijele noći, a policija pretražuje svaku lokaciju za koju se sumnja da bi ju Jovanović mogao iskoristiti kao skrovište.

Jedna od dojava je otkrila kako je “Malčanski berberin” viđen kako s djevojčicom ide niz prugu.

Također, potraga po okolnim selima otkrila je kako je provaljeno u tri kuće te je iz njih uzimana hrana. Osim toga, u jednoj štali pronađena je kosa za koju se sumnja da pripada Moniki.

Pronađeni su i tragovi koji bi mogli pomoći u razotkrivanju zločina. Naime, kuća u kojoj su pronađeni tragovi njihova boravka pripada ocu supruge Jovanovićevog brata, a viđeni su i dupli tragovi stopala za koje se sumnja kako pripadaju otmičaru i žrtvi.