Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Malezija

Ima mrtvih: Pad aviona na autocestu zabilježila kamera

pad aviona
Foto: Screenshot/Twitter

Avion se srušio na automobil i motocikl, u kojima se prevozila po jedna osoba

Najmanje 10 ljudi poginulo je nakon što se čarter avion srušio na autocestu sjeverno od Kuala Lumpura u četvrtak. Posljednje trenutke ovog leta i pad aviona zabilježile su i kamere.

Avion, koji je prevozio šest putnika i dva člana posade, poletio je s Međunarodnog aerodroma Langkawi i krenuo prema aerodromu Sultan Abdul Aziz Shah, objavila je uprava za civilno zrakoplovstvo Malezije.

“Prvi kontakt aviona s tornjem kontrole avioprometa Subang bio je u 14.47 po lokalnom vremenu i odobrenje za slijetanje je dano u 14:48,” navodi se u saopštenju, prenosi CNN. U 14.51 sati po lokalnom vremenu “Kontrolni toranj primijetio je dim koji je izvirao s mjesta nesreće, ali avion nije uputio poziv za pomoć”, dodaje se u saopštenju.

Istraga u toku

Avion se srušio na automobil i motocikl, u kojima se prevozila po jedna osoba, prenijele su državne novine Berita Harian, citirajući načelnika policije Selangor Husseina Omara Khana.

Ministar prometa Anthony Loke rekao je da je istraga u toku.

“Niko nije preživio pad”, rekao je na konferenciji za novinare, dodajući da se žrtve na cesti također tek trebaju identificirati.

Videozapisi i slike mjesta događaja koje su snimili malezijski mediji prikazuju izgorjeli dio autoceste ograđen ogradom, s dimom u zraku.