Globus

Novi zeland

Imaju jedan slučaj zaraze: Ulice su puste, uveden potpuni karantin

18/08/2021

Premijerka naredila je trodnevni opći karantin na razini države u utorak, nakon što je otkriven jedan slučaj zaraze koronavirusom u najvećem gradu Aucklandu

UliceNovog Zelanda u srijedu su bile potpuno prazne, na dan kad je država treći put ušla u opći karantin uveden nakon otkrivanja samo jednog novog slučaja zaraze covidom-19, prenosi Hina.

Premijerka Jacinda Ardern naredila je trodnevni opći karantin na razini države u utorak, nakon što je otkriven jedan slučaj zaraze koronavirusom u najvećem gradu Aucklandu.

Novi Zeland u tom trenutku nije imao zaraženih ni restrikcije na snazi.

Ardern je u srijedu potvrdila sumnje da se slučaj odnosi na delta soj, objavivši da je broj zaraženih u međuvremenu narastao na petero ljudi povezanih s istim pacijentom.

„Uvijek smo imali svoj način žestokog i ranog odgovora jer je to puno bolje nego blagi i dug pristup koji rezultira produživanjima karantene“, poručila je Ardern u snimci na Facebooku.

Novi Zeland bit će pod ‘lockdownom’ najmanje tri, a Auckland sedam dana.

Otočna država posljednji je slučaj covida-19 imala u veljači. Njezini građani od tada su živjeli bez restrikcija, no granice su većinom ostale zatvorene.

Novi Zeland je od početka pandemije imao oko 2.5 hiljada slučajeva zaraze, a umrlo je 26 ljudi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.