Inaugurisan reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić

reis crna gora

U prisustvu vjerskih lidera regiona i Turske, imama iz svih Odbora Islamske zajednice u Crnoj Gori, predsjednika medžlisa i vjernika, danas je u Osmanagića džamiji u Podgorici svečano inaugurisan reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef.Fejzić, javlja Anadolu Agency (AA).

Reisu Fejziću je menšuru, šerijatsko-pravno ovlaštenje da može valjano vršiti dužnost prvaka muslimana u Crnoj Gori, uručio predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Mehmet Gormez.

Svečanom činu uručenja menšure danas su prisustvovali predstavnici Islamskih zajednica i mešihata iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije, Turske, Hrvatske, Slovenije i Zapadne Trakije. Takođe, prisutni su bili i ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip, potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović, kao i potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić.

Reis Fejzić je, nakon što mu je dodijeljena menšura, poručio da ponovno imenovanje na poziciju reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori za njega predstavlja nastavak odgovornosti i emaneta kojeg je nosio proteklih godina.

“Ova obaveza zajedničkog rada nije bježanje od odgovornosti pojedinca, već odaziv kur’anskom imperativu. U njemu Allah poziva sve vjernike ”svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte”, kazao je Fejzić.

Istakao je da je njegova dužnost i ideja vodilja da osluškuje potrebe muslimana, pripadnika Islamske zajednice u Crnoj Gori, više nego da nameće gotova rješenja.