Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Incident u avionu Lufthanse: Putnici svladali Jordanca koji je želio ući u kokpit

Lufthansa12

Prema pisanju srbijanskih medija danas je tokom leta Frankfurt – Beograd jedan od putnika aviona izazvao incident radi kojega su reagirali ostali putnici aviona koji je kasnije normalno sletio.

Mediji prenose kako je tokom leta jedan putnik, inače jordanski državljanin s pasošem SAD-a, pokušao da uđe u kokpit aviona njemačke kompanije Lufthanse. Navodno je prvo lupao na vrata kokpita uzvikujući “otvorit ću vrata aviona“. Sve se to događalo na nebu iznad Austrije.

Reagirali su ostali putnici aviona koji su uspjeli svladati Jordanca te je avion u 12.45 minuta sigurno sletio na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.

Odmah nakon slijetanja u avion je ušla i policija i izvela Jordanca te ga prebacili u PU Beograd gdje je u toku njegovo saslušanje. Prema prvim informacijama posada aviona kontroli leta nije prijavila incident.

jordanac-avion

Problematični Jordanac sa američkim pasošem, koji je zapretio da će otvoriti vrata aviona, na kraju drame “smiren” je na jednom od sjedišta, a “nadzirali” su ga igrači RK “Vojvodina” Rastvorcev i Mirković, piše Blic.

Predsjednik Rukometnog kluba Vojvodine Milan Đukić rekao je za RTV da je putnik, koji je izazvao problem, izgledao sumnjivo još prilikom ukrcavanja.

“Negdje na sredini leta pokušao je da otvori vrata kabine u čemu ga je spriječilo kabinsko osoblje”, rekao je Đukić.

Jordanca su savladali pomoćni trener Vojvodine Milan Mirković i rukometaš Aleksej Rastvorcev. Ostali putnici nisu ni znali šta se dešava, kaže Đukić.

Putnik je smješten u biznis klasu, do kraja leta nije pravio probleme, a čuvali su ga Mirković i Rastvorcev.