Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Independent: Sveštenici crkvene saune u Vatikanu koriste za seks

Vatican

Prostorije Rimokatoličke crkve u Rimu koriste se kao saune i saloni za masažu u kojima sveštenici plaćaju za seks, navodi se u izvještajima o Katoličkoj crkvi koji su nedavno procurili, objavio je list Independent.

U izvještajima se navodi da su zvaničnici Vatikana dozvolili da se zgrade i prostorije iznajmljuju po simboličnim cijenama kao usluge moćnim kolegama, da su se pravili da ne vide sumnjive radnje i dozvolili su da se u njih useljavaju javne kuće.

[yuzo_related]

U izvještajima, koje je objavila vatikanska “krtica”, navode se lokacije ovih zgrada. Jedna zgrada nalazi se u blizini italijanskog parlamenta, a jedan solarijum je u blizini trga Barberini.

U izvještajima se posebno ističe vatikanska Kongregacija za širenje vjere. Ova kongregacija u svom vlasništvu ima stotine skupih nekretnina u centru Rima, koje vrijede stotine miliona eura.

Vatikan je prije dvije godine platio 23 miliona eura za dio rimskog stambenog bloka u kojem je smještena “Evropa multiklub”, odnosno najveća sauna za homoseksualce u svijetu i u čijem kabaretskom programu postoji striptiz tačka muškarca u svešteničkoj odori.