Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tekst Vladimira Matijanića

Index.hr: Zahvaljujući pregovaračkom geniju Tuđmana stvoren je RS, Dodikov pravoslavni kalifat u BiH

1_Franjo-Tuđman-2

“Jedina nova tvorevina, u čijim je temeljima i Franjin potpis, jest Dodikov pravoslavni kalifat u BiH”

Porodica Tuđman namjerava u javnosti proslaviti 100. rođendan nekadašnjeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana koji je umro 1999. godine.

To je bio povod oštre reakcije Vladimira Matijanića na portalu Index.hr koji se obraća Tuđmanovom sinu Stjepanu.

– Pročitao sam vijest da s prijateljima pripremaš proslavu stote godišnjice rođenja tvoga oca Franje i neugodno mi je što ti ovako moram reći, ali osim tebe, Nevenke, pokojnog Miroslava i nekoliko knjiga koje nemaju osobit rejting u ozbiljnoj historiografiji, tvoj japa nije stvorio ništa. Najmanje samostalnu Hrvatsku, ako je ona, sama po sebi, neko postignuće – navodi se u tekstu.

Matijanić zatim ističe:

– Njegovo kapitalno djelo, zapravo je kapitalno nedjelo: to je etničko čišćenje Hrvatske, no čak ni ono nije isključivo njegova zasluga. Bez srpske nacionalističke histerije, Slobodana Miloševića, Milana Martića i ostalih, ni to ne bi izveo.

Na koncu, objektivnosti radi, treba podsjetiti da je zahvaljujući pregovaračkom geniju tvoga oca stvorena Republika Srpska. Sve postjugoslavenske države, pa i Hrvatska, danas postoje u granicama koje su iscrtali komunisti, a priznao ih Badinter. Jedina nova tvorevina, u čijim je temeljima i Franjin potpis, jest Dodikov pravoslavni kalifat u BiH.

Kompletan tekst pod nazivom “Otvoreno pismo Stjepanu Tuđmanu: Otac ti je bio ozbiljan kreten” možete pročitati na ovom LINKU.