Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U listu al-Naba

ISIL poručio teroristima da se klone Evrope zbog koronavirusa

TOPSHOT-IRAQ-CONFLICT-MOSUL
TOPSHOT - A member of the Iraqi forces walks past a mural bearing the logo of the Islamic State (IS) group in a tunnel that was reportedly used as a training centre by the jihadists, on March 1, 2017, in the village of Albu Sayf, on the southern outskirts of Mosul. Iraqi forces launched a major push on February 19 to recapture the west of Mosul from the Islamic State jihadist group, retaking the airport and then advancing north. / AFP PHOTO / AHMAD AL-RUBAYE (Photo credit should read AHMAD AL-RUBAYE/AFP via Getty Images)

List je i detaljno obrazložio kako da se teroristi sačuvaju od zaraze

Takozvana Islamska država ISIL preporučila je svojim poklonicima da izbjegavaju Evropu zbog koronavirusa, objavio je ugledni magazin Politico pozivajući se na članak Homeland Security Todaya.

U posljednjem izdanju terorističkog lista al-Naba, urednici koji redovno pozivaju na napade na tlu Zapada, ovaj put su teroristima poručili da se “klone zemlje epidemije”, aludirajući na zemlje Zapadne Evrope, na neko vrijeme.

List je i detaljno obrazložio kako da se teroristi sačuvaju od zaraze, a pored standardnih uputa poput pranja ruku, tu je i preporuka da se “uzdaju u Boga i u njemu potraže bijeg od bolesti”.

Poput svih medijskih izdanja širom svijeta, al-Naba od samog početka epidemije koronavirusa prati dešavanja i izvještava o njima.