Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

ISIS preuzeo kontrolu nad antičkim gradom Palmira u Siriji

20/05/2015

Teroristička organizacija ISIS preuzela je kontrolu nad antičkim sirijskog grada Palmira, oko 215 kilometara sjeveroistočno od Damaska.

Jedan od lokalnih aktivista Omer Hamza, izjavio je za Anadoliju da je nakon višednevnih intenzivnih borbi ta teroristička organizacija u potpunosti preuzela kontrolu nad gradom.

Direktorica UNESCO-a Irina Bokova upozorila je ranije da je Palmira, za koju se vjeruje da je nastala u 3. stoljeću prije naše ere, ugrožena stalnim vojnim aktivnostima i razaranjima tokom rata u Siriji koji traje od 2011. i sukoba sa teroristima ISIS-a.

U saopćenju Sirijskog lokalnog komiteta za koordinaciju (LCC) je navedeno da je u regiji došlo do žestokog sukoba između terorista ISIS-a i snaga odanih režimu Bashara al-Assada, nakon koje su pripadnici ISIS-a preuzeli kontrolu nad naftnim poljem u blizini Palmire te krenuli prema gradu.

Komentari

2 Comments

  1. Nahla

    21/05/2015 at 14:32

    Ne razumijem da toliko velike svjetske sile, koje imaju naoruzanja za bacati, da ne govorim atomske bombe, d aim ne mogu nista..

  2. Nahla

    21/05/2015 at 14:32

    Ko ti ne garantuje da ce sutra nama doci? Zaklat nas jer nismo istomisljenici.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.