Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin u Srbiji

Iskasapio ljubavnika nevjenčane supruge, komšije “otvorile dušu”

001-SREMSKA-MITROVICA-kuca-u-ko_620x0
Foto: Novosti.rs

Dragutin M. je uhapšen i priznao je ubistvo

Pedesetdvogodišnji muškarac iz Erdevika pronađen je u subotu mrtav u kući Svetlane J. (39), u Divošu kod Sremske Mitrovice.

Njega je sa više udaraca sjekirom usmrtio Dragutin M. (30), iz Bingule, koji je ranije bio u emocionalnoj vezi sa Svetlanom. Mještani ovog mirnog sela danas su, za srbijanske “Novosti”, svedočili da je njihova mještanka često mijenjala partnere i da nikada nije živjela mirnim životom.

Dragutin M. je uhapšen i priznao je ubistvo.

– Ubijeni je radio u jednoj pekari u Sremskoj Mitrovici, i ujutru, kad se vraćao sa posla, dolazio je kod mene u prodavnicu. Obavezno bi kupio dva piva i krenuo kod Svetlane – priča vlasnik jedne seoske prodavnice, u kojoj je piće često pazarila i Svetlana, koja se prije četiri godine doselila u to sremsko selo.

Mještani su retko komunicirali sa njom jer, kako su rekli, nisu odobravali to što je često mijenjala partnere.

Sa tim Dragutinom, koji je, kako kažu, iskasapio Svetlaninog sadašnjeg partnera, bila je oko godinu dana u vezi. Često su se svađali, tukli, čak joj je tri puta zapalio kuću. Kada je to uradio prije mesec i po, dobio je zabranu prilaska od policije – govori žena srednjih godina iz Divoša.

Pripadnici MUP u Sremskoj Mitrovici uhapsili su D. M. (30) sa područja Sremske Mitrovice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo, i S. J. (39) sa područja Sremske Mitrovice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo teško ubistvo u pomaganju – stoji u saopštenju MUP povodom ubistva.

Sumnja se da je D. M. juče oko devet sati, u porodičnoj kući S. J. sjekirom više puta udario pedesetdvogodišnjeg muškarca, nakon čega ga je. što je mnoge dodatno šokiralo, Svetlana vezala, a D. M. sjekirom lišio života.