Globus

Zločin u Srbiji

Ispovijest mladića koji je majku zakopao u dvorištu: Šamarao sam je, bila je sva modra

25/05/2020

Tokom poligrafskog ispitivanja, Filipčev je priznao da je udarao svoju majku, sve dok nije prestala da diše, uz napomenu da je ona njemu prva udarila šamar i da je kukala da je gladna

Dvadesetčetvorogodišnjem Nikoli Filipčevu iz Bačkog Gradišta, koji je osumnjičen da je u maju prošle godine ubio svoju majku Dušicu (55), a zatim je zakopao u dvorištu porodične kuće, odlukom vijeća Apelacionog suda u Novom Sadu produžen je pritvor, u kojem se nalazi od dana kada je uhapšen.

Prema informacijama iz Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, krivični postupak je još uvijek u fazi istrage i tek nakon podizanja optužnice Filipčev će se naći na optuženičkoj klupi Višeg suda u Zrenjaninu, gdje će mu biti suđeno za krivično djelo ubistva, kada je poslije svađe sa svojom majkom Dušicom, fizički nasrnuo na nju i zadao joj više udaraca pesnicom po glavi, usled čega je nesrećna žena preminula. U namjeri da prikrije ubistvo, tijelo je zakopao u dvorištu kuće. O događaju nije obavijestio nikoga, sve do dana otkrivanja, pišu Novosti.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu je, na prijedlog javnog tužioca, posle hapšenja okrivljenom odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva. Pritvor mu je određen i zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i iz razloga što su način izvršenja i težina posljedice krivičnog djela doveli do uznemirenja javnosti.

Tokom poligrafskog ispitivanja, Filipčev je priznao da je udarao svoju majku, sve dok nije prestala da diše, uz napomenu da je ona njemu prva udarila šamar i da je kukala da je gladna.

– Povrijedio me je taj njen šamar, a onda sam uzvratio, šamarao sam je i udarao, bila je sva modra i u jednom trenutku je prestala da diše. Kada sam vidio da ne diše, uplašio sam se i nisam znao šta da radim. Otišao sam da se napijem i razmislim šta da radim. Poslije sam se vratio kući, otišao u dvorište i iskopao duboku rupu. Onda sam majku umotao u ćebe i jedva sam je odnio do te rupe, gdje sam je zatrpao zemljom – ispričao je Nikola Filipčev, uz napomenu da je, kada je leš počeo da širi neprijatan miris, otišao iz porodične kuće i iznajmio stan od čovjeka kod kojeg je radio.

Ekshumacija leša pokojne Dušice obavljena je 19. februara ove godine u prisustvu zamjenika višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, specijaliste sudske medicine i policijskih službenika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.