Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ispovijest silovane djevojke: Bilo ih je petorica, svašta su mi radili

silovanje
Kuća u kojoj S.P. živi sa bratom (Foto: Blic)

“Kako sam završila u toj sobi ne sjećam se, niti znam šta se sve dešavalo. Bilo je njih petorica oko mene, sjećam se da su me držali za vrat… Svašta su mi radili… ” Ovako u ispovijesti za Blic priča S.P. (25), djevojka sa posebnim potrebama koju su u utorak mučki silovala petorica Novopazaraca.

Prema nezvaničnim informacijama, S.P. je u utorak tokom dana otišla u posjetu jednoj ženi sa kojom zajedno uzima hranu u narodnoj kuhinji, a koja živi u komšiluku Hasiba M., u čijoj kući se održavala rođendanska proslava.

Nesretna devojka kaže da se samo seća da je u kuću Hasiba M. otišla da potraži tu poznanicu, a da su joj gosti na proslavi rekli da ostane i popije piće sa njima i da su je tjerali da pije sve više i više.

– Ja nikada prije toga nisam popila ni kap alkohola i nije mi bilo dobro. Kako sam završila u sobi ne sjećam se, niti znam šta se sve dešavalo. Bilo je njih petorica oko mene, sjećam se da su me držali za vrat, svašta su mi radili – u suzama je izgovorila S.P. koja se šćućurila ispred trošnog kućerka u novopazarskom naselju Deževski put.

Nakon iživljavanja nad bespomoćnom djevojkom, neko od osumnjičenih je pozvao taksi i vozaču platio da je odveze “negdje do Deževskog puta i tu ostavi”.

– Slučajno sam bila u blizini kada ju je taksista doveo. Kada sam je ugledala, umalo se nisam onesvijestila. Vrat joj je bio sav modar, nije mogla da stoji na nogama i nije prestajala da plače. Tek je ujutru rekla šta se desilo, sestri pokazala ostale modrice po tijelu i tada je riješila da ih prijavi policiji. Nije mi jasno kakvi su ljudi mogli da siluju djevojku sa smetnjama u razvoju koja jedva ima 40 kilograma – u šoku je jedna od komšinica.

Policija je od S.P. uzela izjavu i ubrzo privela svu petoricu osumnjičenih. Uzeti su njihovi, kao i DNK nalazi iz sobe u kojoj je djevojka bila silovana, a ona je poslata na medicinski pregled koji je potvrdio njene navode.

S.P. živi sa mlađim bratom, koji je takođe osoba sa smetnjama u razvoju, dok su joj roditelji preminuli.

Ima i stariju sestru koja živi u inostranstvu, a koja ovih dana boravi u Novom Pazaru kako bi organizovala četrdesetodnevni pomen preminuloj majci.

Pritvor od 30 dana za silovatelje

Novopazarcima Hasibu M. (45), Edibu M. (43), Asmiru I. (20), Nuhiju B. (28) i Edisu D. (29) produžen je pritvor za još 30 dana zbog sumnje da su u utorak silovali S.P. (27).