Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubistvo u Srbiji

Ispovijest ubice: Uhvatio sam ih tokom seksa, uzeo sjekiru i izmasakrirao ga

Dragutin Mihajlović2

Osumnjičeni je rekao da zločin počinio u ljubomori jer je navodno zatekao suprugu i ubijenog usred seksa

Dragutin Mihajlović (30), priznao je da je ubio pekara Sinišu J. (52) iz sela Divoš kod Sremske Mitrovice. Kako je rekao policajcima, izmasakrirao ga je sjekirom jer ga je zatekao kako ima seks sa njegovom nevjenčanom suprugom.

Mihajlović je uhapšen prekjuče zbog sumnje da je sjekirom ubio Sinišu J. u devet sati ujutru, nakon što ga je zatekao u porodičnoj kući svoje nevjenčane supruge Svetlane Jovanović.

– Osumnjičeni je rekao da zločin počinio u ljubomori jer je navodno zatekao suprugu i ubijenog usred seksa. Međutim, istraga će pokazati šta se tačno dogodilo – rekao je sagovornik Blica.

Kako se sumnja, Dragutin je tom prilikom više puta udario Sinišu sjekirom, nakon čega je pekara na izdisaju Svetlana vezala, da bi ga zatim Dragutin sjekirom lišio života. Prema nezvaničnim informacijama, pekaru su bile vezane i ruke i noge, a sjekirom je udaran svuda po tijelu.

Policija je uhapsila osumnjičene Svetlanu i Dragutina, dok su Svetlanine komšije u Partizanskoj ulici u Divošu gledale uviđaj u neverici. Kako su ispričali, Svetlana je u toj kući živjela sama posljednje tri godine. Komšije kažu da su se kod nje okupljali mnogi ljudi, kao i da je godinama trpjela nasilje od Mihajlovića.

Dragutin Mihajlović

– Ona je žena pored njega žrtva. On je nju i njenu porodicu maltertirao, rezao je i ubadao nožem nakon čega je dolazila sa isječenim rukama kod mene i komšija da se požali, o čemu sam ja dalje obavještavao policiju. To je sve kulminiralo prošle zime, kada je Žuća izašao iz zatvora, gdje je kako sam čuo izdržavao kaznu jer je svog oca pokušao da ubije. Ona ga je izdržavala i finansirala – priča Antonić.