Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ispovijest žene koju je policajac danima silovao: Ubij me, ne mogu više

zena silovanje

“Vrištala sam u automobilu, vrištala iz sveg glasa, ali me niko nije čuo. “Molim te, ubij me na mjestu, nemoj me više mučiti”, molila sam na kraju. Držao me šest dana, sramota me pričati što mi je sve radio.

Tim riječima počinje ispovijest 46-godišnjakinja iz Prćilovice koju je, kako se sumnja, šest dana držao zatočenu i silovao policajac Z. C. (43) iz Aleksinca.

Nesretna žena je zlostavljana četiri dana u privatnom automobilu policajca marke “Citroen” nedaleko od Stočne pijace u Aleksinačkom rudniku, a potom još dva dana u njegovom stanu u Aleksincu, prije nego što ju je pustio na slobodu.

“Svašta mi je radio, sramota me pričati. Nije mi dao da se pomaknem u automobilu. Svo vrijeme je sjedio sa mnom u automobilu. I vrištala sam u autu, vrištala sam iz sveg glasa, ali me niko nije čuo. Nisam htjela ići kod njega u stan, plašila sam se da će me ubiti. Kažem, pusti me da idem kući, on kaže ne”, priča nesretna žena.

“U subotu me je odveo u stan kod njega. Za sve vrijeme, skoro da nisam jela. Dao mi je jednu pljeskavicu kada smo krenuli i jednu paštetu u subotu. To je bilo sve”, nastavlja zlostavljana žena.

Žena kaže da ju je i ranije maltretirao, ali da ga se bojala prijaviti.

“Oko mi je bilo modro jednom i usna natekla. Rekla sam da sam se udarila dok sam cijepala drva. Nisam smjela prijaviti. Ne daj bože, sama sam u kući, doći će, ubit će me”, priča žena za Blic.

Policajac je jučer saslušan u Višem tužiteljstvu u Nišu, nakon čega mu je sudac za prethodni postupak odredio pritvor u trajanju do 30 dana.