Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ispovjest sestre monstruma: Siluje sve redom, sad mi je nasrnuo na trudnu kćerku

silovatelj

Silvana Novakov, sestra Ivana Novakova (38), koji je u četvrtak u Beloj Crkvi ubio Jona Mezimkua i pokušao da siluje njegovu prijateljicu Dragicu Jovanović, u ispovjesti “Novostima” ispričala je kako je njen najmlađi brat postao monstrum, koji je silovao čak i najbliže rođake. Kaže, zbog brata je i sama godinama živjela u strahu da i njoj ne pokuca na vrata i napravi neko zlo, s obzirom na to da živi sama sa ćerkama i unučićima.

– Ivan je najmlađi od nas sedmoro. Ima nas četiri sestre i tri brata. Uvijek smo živjeli u bijedi, a jedino je on još kao mali počeo da krade – prisjeća se Silvana.

Kaže da se u mladosti uvijek tukao sa drugom djecom, da je bio nasilan, ali da nisu mogli da pretpostave da će postati silovatelj, koji iznova ponavlja isti zločin. Najprije je silovao staricu, zatim sestru od tetke, koja je tom prilikom ostala trudna, a obljubio je i sedmogodišnjeg sina rođene sestre. Prije dvije sedmice pokušao je da siluje i Silvaninu trudnu kćerku Zoru (23). Sve to je uvijek pratilo prebijanje žrtava.

Serijski silovatelj Ivan Novakov

– Jezivo je sve to što je radio. Bez obzira na to što mi je rođeni brat, on više nije za život, za njega je smrtna kazna – ističe sagovornica “Novosti”, koja ga je tužila zbog onog što je uradio njenoj kćerki.

– Pesnicama ju je udarao u stomak, govorio da će da je siluje, a potom baci u jezero. Nekako je uspjela da pobjegne i preživi.

Policija ga je po mojoj prijavi privela iste večeri, ali su ga odmah pustili, iako sam im rekla da je više puta ležao u zatvoru zbog iste stvari – ogorčeno priča Silvana.

Živio po zatvorima

Ubistvo Jona Mezimkua, kojeg je Novakov usmrtio na kućnom pragu s više uboda nožem u predjelu grudi, sablaznilo je Belocrkvane.

Novakov je cijelu mladost proveo po zatvorima u Valjevu, Kruševcu, Pančevu i Zabeli. Ukupno 12 godina. Posljednjih godinu dana je bio na slobodi. Za to vrijeme je čuvao ovce u Vračevgaju i Banatskom Karlovcu, ali je nastavio sa silovanjima. Prema nezvaničnim saznanjima, njegova žrtva je u tom periodu bio i jedan dječak. To nedjelo će mu biti objedinjeno u istu optužnicu sa ubistvom Jona Mezimkua i pokušaj silovanja Dragice Jovanović i svoje sestričine Zore.