Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zagreb

Ispred hotela pretučen kontroverzni biznismen

Petrac napad

Za počiniteljem koji se dovodi u vezu s ovim događajem policija intenzivno traga, a kriminalističko istraživanje je u toku.

Kontroverzni biznismen Hrvoje Petrač, koji je prije desetak godina bio osuđen zbog otmice tada maloljetnoga sina bivšeg generala Vladimira Zagorca, brutalno je pretučen u subotu oko 22:30 sati ispred poznatoga zagrebačkoga hotela Esplanada.

Tačne okolnosti napada još uvijek nisu poznate, a prema neslužbenim informacijama Petrač je napadnut dok je izlazio iz automobila ispred hotela, te je u napadu navodno zadobio frakture kostiju obje noge te potres mozga. Petrač je prevezen u KBC Zagreb gdje mu je odmah ukazana liječnička pomoć, piše Jutarnji list.

PU Zagrebačka je na svojim stranicama napisala kako se napadač prvo kratko obratio Petraču te ga potom napao i teže povrijedio. Dodaju i da za počiniteljem koji se dovodi u vezu s ovim događajem policija intenzivno traga, a kriminalističko istraživanje je u toku.

Zbog otmice Zagorčevog sina te iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna Petrač je služio kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima. Prije suđenja za otmicu na kojem je Zagorca prokazao za krađu dragulja iz sefa Ministarstva odbrane, kada je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godinu dana bježao je hrvatskom pravosuđu.

U lepoglavskoj kaznionici je suprotno zatvorskim pravilima uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo zbog čega su bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi i njegov pomoćnik nepravomoćno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora.