Globus

prijeteće poruke

Ispred kuće brutalno pretučene djevojke ostavljena svinjska glava (FOTO)

12/11/2019

Ivanina porodica je u septembru primila više uvredljivih poruka, kao i pisama koja su upućena njenom ocu Draganu

Suđenje Đorđu Lackoviću (24), koji je osumnjičen da je 12. marta brutalno pretukao svoju djevojku Ivanu Filipović (22) u novosadskom stanu u kom su zajedno živjeli, odloženo je prošle sedmice.

Lacković je svoje nepojavljivanje na ročištu pravdao lošim zdravstvenim stanjem, dok je Ivanin advokat saopštio da ona nije došla jer ne bi mogla da podnese susret sa nasilnikom.

Međutim, ono što je ostalo nepoznato jeste da je Ivana 15 dana pred suđenje dobila nove prijeteće poruke. Takođe, Filipovići su jedno jutro zatekli jezivu scenu jer je nepoznati počinilac nabio svinjsku glavu na trem ispred njene kuće.

Nije jasno kakvo je upozorenje ovim činom poslato Ivani i njenoj porodici.

Ivana Filipović

Kako piše portal Telegraf.rs, Ivanina porodica ima policijsku zaštitu. Naime, njena majka na posao odlazi u pratnji policije i vraća se kući, takođe, pod pratnjom. Filipovići konstantno trpe pritiske, a još nije otkriveno ni ko je slao prve prijeteće poruke i pisma Ivaninom ocu.

Podsjećamo, Ivanina porodica je u septembru primila više uvredljivih poruka, kao i pisama koja su upućena njenom ocu Draganu.

Kad je stigla prva poruka Ivana je zanijemila, a onda u razmacima od dan-dva stiglo ih je još šest. Kad god stigne nova, plašila se da je pogleda ne znajući da li je od drugarice ili anonimnog pošiljaoca. Posebno su jezive bile poruke sa slikom crne ruže i upozorenjima da dobro razmisli da se ne bi kasnije kajala, da pazi šta radi i šta će da priča ili će se svašta desiti.

Otac Dragan se skamenio kada je otvorio prvo pismo koje mu je isporučio kurir brze pošte, a koje je poslao izvijesni “Petar Petrović” i koja je potpisala “Vesna”.

Ivana je 12. marta zadobila teške povrede zbog čega je prebačena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odjeljenje grudne hirugije.

Đorđe Lacković

Đorđe se sumnjiči da joj je rukama, nogama, i drvenom motkom polomio rebra, probio joj pluća, nožem unakazio lice i peglom joj pekao ruke.

Zadobila je višestruke prelome rebara, nagnječenje grudnog koša, nagnječenje plućnog krila, probušene su joj plućne maramice, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posekotina na butinama.

Optuženom je po hitnom postupku izdata zabrana prilaska povrijeđenoj djevojci. On će odgovarati za krivično djelo nasilja u porodici, a zaprijećena mu je kazna zatvora od dvije do 10 godina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.