Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istražitelji otkrili sadržaj posljednje SMS poruke kod jednog od napadača iz Pariza

1030219249

Francuski su dužnosnici agenciji Associated Press potvrdili da intenzivno tragaju za još jednim bjeguncem izravno upletenim u krvave napade na Pariz.

Zasad nema informacija o identitetu tog bjegunca. Dosad je policija objavila da traži Salaha Abdeslama, koji je teroristima pomagao kao logističar. Njegov brat Ibrahim se raznio pored jednog pariškog kafića i pritom je ubio sebe i ranio nekoliko nedužnih civila.

Salahov drugi brat, Mohamed, koji je policiji dao uvjerljiv alibi i za kojega se ne vjeruje da je imao ikakve veze s napadima, u utorak je u intervjuu za francusku televiziju BFM TV pozvao Salaha da se preda policiji.

art_go_353066_1506

Za njega je kazao da je veliki vjernik, ali da dosad nikada nije pokazivao znakove koji bi upućivali da je radikaliziran.

“Naravno da ga pozivam da se preda policiji. To bi bilo najbolje i tako će se sve moći rasvijetliti”, kazao je Mohamed Abdeslam.

U utorak je objavljeno kako je njemačka policija u blizini Aachena uhapsila sedam osoba, uključujući tri strana državljanina, navodno povezane s pariškim napadima, no u međuvremenu su tamošnje vlasti demantirale da su te osobe izravno upletene u teror, a kasnije je objavljeno i da su svi privedeni pušteni na slobodu.

Kuća u kojoj su se sastali teroristi

Američki kongresnik Michael McCaul, inače predsjednik tamošnjeg odbora za domovinsku sigurnost, rekao je u utorak za CNN kako iza napada na Pariz možda stoji 20 osoba. “Vjerujemo da postoji šira mreža upletenih”, kazao je, ne ulazeći u detalje.

Također, CNN je javio da je francuska policija pronašla mobitel jednog od napadača te je uspjela izvući podatke o poslanim i primljenim porukama i telefonskim pozivima. Navodno je posljednja poruka odaslana s tog aparata otprilike glasila: “OK, spremni smo.”