Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nepal

Istraživači pronašli crne kutije aviona u čijem padu je poginulo više od 70 osoba

ezgif-4-19beb4a7d8

Podaci na snimačima mogli bi pomoći istražiteljima da utvrde šta je uzrokovalo pad aviona ATR 72, koji je prevozio 72 osobe, po vedrom vremenu neposredno prije slijetanja u turistički grad Pokhara

Istraživači su u ponedjeljak pronašli i snimač glasa u kokpitu i snimač podataka o letu putničkog aviona koji se srušio u nedjelju, usmrtivši najmanje 68 ljudi u najsmrtonosnijoj avionskoj nesreći u Nepalu u posljednjih 30 godina, rekli su dužnosnici.

Podaci na snimačima mogli bi pomoći istražiteljima da utvrde šta je uzrokovalo pad aviona ATR 72, koji je prevozio 72 osobe, po vedrom vremenu neposredno prije slijetanja u turistički grad Pokhara.

Oba rekordera su u dobrom stanju i bit će poslana na analizu na temelju preporuke proizvođača, rekao je Reutersu u ponedjeljak Teknath Sitaula, dužnosnik zračne luke Kathmandu, javlja Reuters.

Spasioci su se borili s oblačnim vremenom i slabom vidljivošću dok su pretraživali kanjon rijeke tražeći putnike koji se vode kao nestali više od 24 sata nakon nesreće. Do sada je pronađeno 68 tijela.