Globus

potvrdilo tužilaštvo

Istražuju se okolnosti smrti Milana Bandića: Ko je bio s njim i da li mu je uskraćena pomoć?

22/03/2021

Nakon niza kontradiktornih medijskih napisa o tome gdje se Bandić nalazio u vrijeme kada je doživio infarkt od kojega je kasnije preminuo u bolnici aktivist Stjepan Perko podnio je 11. marta kaznenu prijavu protiv prijatelja zagrebačkog gradonačelnika i jedne nepoznate osobe

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo je u ponedjeljak da istražuje okolnosti smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Općinsko državno odvjetništvo medijima je potvrdilo da je “u toku provođenje izvida” nakon kojih će javnost obavijestiti o utvrđenom. No, kako su izvidi po slovu zakona tajni u tužiteljstvu nisu otkrili više informacija ili odgovarali na pitanja.

Nakon niza kontradiktornih medijskih napisa o tome gdje se Bandić nalazio u vrijeme kada je doživio infarkt od kojega je kasnije preminuo u bolnici aktivist Stjepan Perko podnio je 11. marta kaznenu prijavu protiv prijatelja zagrebačkog gradonačelnika i jedne nepoznate osobe.

Prijavom su obuhvaćeni Bandićevi prijatelji Gzim Redžepi i Sergije Ivanović koji su javno tvrdili da su bili s Milanom Bandićem kad mu je pozlilo u Ivanovićevoj kući na Vrhovcu, ali i Natalija Prica na čiju je obližnju adresu navodno stigla hitna pomoć. U prijavi se spominje još jedan nepoznati počinitelj.

Tvrdeći da je prijavom želio primorati institucije da rasvijetle okolnosti pod kojima je Bandić umro Perko je zaključio kako postoji dovoljno javno dostupnih informacija koje upućuju na sumnju o postojanju kaznenog djela nepružanja pomoći, ali i nepružanja medicinske pomoći u hitnim slučajevima.

S obzirom na “nevjerovatne podudarnosti navodnih svjedoka i aktera u cijelom tom nesretnom događaju” Perko je novinarima rekao kako traži da se istraži tačno vrijeme i mjesto gdje je nastupila životna opasnost, a potom i tačno vrijeme i mjesto smrti, kao i tko je bio prisutan u trenutku nastupanja životne opasnosti.

Bandićeva porodica potom je, preko advokatice , zatražila da ih se poštedi medijskog linča i da ne im se ne zadire u privatnost, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.