Istukao petogodišnjeg dječaka do smrti jer je izgubio cipelu u parku

alex-malcolm1234

Muškarac koji je nasmrt pretukao sina svoje djevojke nakon što je u parku izgubio cipelu osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu, a uvjetnu će moći zatražiti nakon 18 godina odslužene kazne.

Marvyn Iheanacho (39), razbjesnio se kada je 5-godišnji Alex Malcolm izgubio tenisicu u parku u Londonu te ga je brutalno pretukao, a dječak je od nanesenih povreda preminuo.

Pretukao je dječaka u parku, a svjedoci koji su šetali pse su čuli prestrašeni glas dječaka kako govori “žao mi je”, glasne udarce i muškarca koji je vikao oko izgubljene cipele.

Alex je preminuo od povreda na trbuhu i glavi, a cipelu koju je izgubio je poslije u parku pronašla policija.

Iheanacho je dječaka u nesvijesti odveo u stan umjesto u bolnicu do koje mu je trebalo pet minuta hoda, a potom je napao dječakovu majku koja je pokušala nazvati hitnu.

Ona je ipak uspjela nazvati hitnu, a dječaka su u bolnici pokušali spasiti. CT je pokazao kako je dječak imao teško krvarenje na mozgu. Dva dana kasnije je preminuo za vrijeme operacije.

Na izricanju presude je sudac izjavio kako optuženi ima “potpuni i nepotrebni gubitak takta” i dodao kako mu se “smračilo” kada je shvatio da je dječak izgubio cipelu.

Zaključio je kako optuženi očiti ima teških problema s karakterom koji ga vode k tome da pretjerano reagira.

“Pokušali ste prikriti što ste napravili i zaštititi se, ali ovaj put su posljedice vašeg nasilja bile gore nego ikada dosad”, poručio je sudac.

Zaključio je kako je maleni Alex bio u potpunosti bespomoćan te kako nije napravio ništa što bi opravdalo bilo kakvu ljutnju, kamoli ljutnju ovakve razine.

“Nažalost, istina je kako si vi niste u stanju pomoći”, zaključio je sudac.