Globus

vladini izvori

Italija će ograničiti pristup zatvorenim prostorima za nevakcinisane

24/11/2021
FOTO: Ilustracija

Vlada će odobriti uredbu kojom će od 6. decembra dopustiti ulazak u prostore poput kina, restorana i hotela samo onima koji su vakcinisani ili su se nedavno oporavili od virusa, rekli su izvori nakon što su se dužnosnici sastali sa zdravstvenim stručnjacima

Očekuje se da će Italija ograničiti pristup nekim zatvorenim prostorima za osobe koje nisu vakcinisane protiv COVID-19, kako bi izbjegla porast zaraze dok se Evropa bori s novim valom epidemije, prema dva vladina izvora.

Vlada će odobriti uredbu kojom će od 6. decembra dopustiti ulazak u prostore poput kina, restorana i hotela samo onima koji su vakcinisani ili su se nedavno oporavili od virusa, rekli su izvori nakon što su se dužnosnici sastali sa zdravstvenim stručnjacima, javlja Reuters.

Italija će također vjerovatno proširiti obaveznu vakcinaciju, koja je već na snazi za zdravstvene radnike, na nastavnike i policiju od 15. decembra, rekao je jedan od izvora.

Sjednica vlade na kojoj će se ratificirati nove mjere zakazana je za danas.

U Italiji je posljednjih sedmica broj infekcija u stalnom porastu, ali uspješna kampanja vakcinacije usporila je brži rast. Druge evropske zemlje pooštravaju granice, a u susjednoj Austriji na snazi je karantin.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.