Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Italijanska policija krenula u veliku akciju protiv mafije

04/07/2017

Italija je pokrenula danas akciju protiv organizovanog kriminala na jugu zemlje, a u potrazi za pripadnicima mafijaške organizacije “Ndrangeta” učestvuje više od 1.000 policajaca.

Lokalni mediji prenose da se u akciji koriste helikopteri, psi-tragači i timovi specijalizovani za otkrivanje bunkera i ostalih skrovišta.

Mete akcije su 116 pojedinca iz 24 kriminalne porodice zbog kriminalnog udruživanja, iznude, prevare, ilegalnog posjedovanja oružja i ostalih krivičnih djela, prenio je AFP.

“Ndrangeta” ima snažno uporište u Kalabriji, a nedavna hapšenja pokazala su da je organizacija aktivna i na sjeveru Italije, kao i da se širi na ostale evropske zemlje.

Vjeruje se da je ova organizacija nadmašila poznatije sicilijanske i napolitanske mafijaške organizacije zahvaljujući uspješnom poslu krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.