Ivan Pernar napustio emisiju “Nedjeljom u dva” i izvrijeđao HRT

pernar1_nu2

Čelnik Živog zida Ivan Pernar bio je gost ovotjednog izdanja emisije Nedjeljom u dva na HTV-u, no već nakon 15-ak minuta ustao se sa stolca i napustio studio, čime je emisija naprasno prekinuta.

Iz studija je otišao izvrijeđavši HRT i pod izlikom da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje.

Na početku se osvrnuo na poreznu reformu.

– Nije problem da se naše plaće zamrznu. Problem je da se porezni teret prebacuje na najsiromašnije. Upozoravali smo ugostitelje, fiskalizacija će vas uništiti – dio je globalne agende – kontrola nad svakom transakcijom – to mje mjera protiv građana. Kad su izbori u pitanju, onda se glasuje za one koji dižu poreze, rekao je Pernar.

– Mostov amandman o zamrzavanju dužnosničkih plaća ću podržati, a zakon o poreznoj reformi ću odbaciti. Siromašni će plaćati više, hrana će poskupjeti, plaće će ostati iste, to je reforma “superhika”, rekao je Pernar.

– Sada sam bliži SDP-u. HDZ koristi ucjene i pritiske, radi se o jezivoj stranci. Kada su nas zvali da damo podršku Plenkoviću, rekli su da će nas progoniti ako nećemo. Prikazuje nas se kao kriminalce, lopove, rekao je Pernar.

– Čim smo odbili ponudu krenulo je bombardiranje kroz medije, mene se prikazivalo kao najvećeg kriminalaca. Mediji se koriste u svrhu vršenja političkog pritiska. Mjesec dana nakon izbora po nama se sustavno lupalo, htjelo nas se slomiti.HRT je partijska televizija, u službi HDZ-a, sustavno prikriva problem korumpiranih institucija. Sjećam se kad su stranački skup HDZ-a prenosili četiri sata, ni Sabor nisu toliko prenosili, požalio se Pernar.

Založio se zatim za ukidanje televizijske pretplate uz opasku da iako ima televizor pretplatu nema namjeru plaćati nikada.

HRT-ov informativni program nazvao je negledljivim horor filmom, a ustvrdio je da su svi HRT-ovi programi podređeni istom cilju, držanju Hrvatsle pod dominacijom Washingtona i Bruxellesa.

– Informativni program je horor film. HTV-ov Dnevnik je najmanje gledani središnji dnevnik. Sadržaj je negledljiv. Zadaća je da se građane drži u lažnoj stvarnosti, u iluziji. Drži se naša zemlja pod dominacijom Washingtona i Bruxellesa. Većina gledatelja HRT-a ne zna da je 1948. godine napravljeno etničko čišćenje 750.000 Palestinaca. Izrael je država koja je stvorena na etničkom čišćenju, rekao je.

Stanković ga je pitao bi li onda on ukinio sve HRT-ove kanale, ali Pernar je poželio nešto reći o Palestini te je zaprijetio odlaskom iz studija ako mu Stanković ne dozvoli da završi.

Voditelj mu je rekao da se ne žesti, a Pernar ga je počeo ispitivati hoće li mu dozvoliti da završi.

– Vidim da mi ne dozvoljavate da kažem do kraja, odlazim iz emisije! Želim vam svako dobro, rekao je na kraju Pernar i otišao, a Stanković je emisiju odjavio. Na kraju je emitiran demanti na gostovanje nekoga iz prethodnih emisija.

Pernar je nakon emisije na svom Facebooku napisao da nije htio sudjelovati u ‘farsi u režiji Aleksandra Stankovića koji postavi pitanje pa ne dozvoljava da se odgovori’.

– Zapravo problem nije u odgovoru, nego istini o kojoj se ne smije na HRT-u govoriti, napisao je Pernar.