Nakon još jednog odbijanja

Iz Brisela upozorili da je do datuma Brexita ostalo još samo 17 dana

Brexit_London44

Učinili smo sve što je moguće da postignemo dogovor i sad je teško prognozirati šta još možemo uraditi”, kazao je je Tuskov glasnogovornik

Donald Tusk, predsjednik Europskog vijeća, u reakciji na neodobravanje sporazuma o Brexitu u britanskom Parlamentu, upozorio je na činjenicu da je do predviđenog datuma Brexita ostalo još samo 17 dana, javlja Anadolu Agency (AA).

“Žalimo zbog rezultata večerašnjeg glasanja. Učinili smo sve što je moguće da postignemo dogovor i sad je teško prognozirati šta još možemo uraditi”, kazao je je Tuskov glasnogovornik.

Prema njegovim riječima, odbacivanjem sporazuma između EU-a i Velike Britanije u Donjem domu britanskog parlamenta “znatno je povećan rizik od razvoda bez dogovora”.

Britanski Parlament odbacio je danas i revidiranu verziju sporazuma o Brexitu.

Članovi Donjeg doma britanskog Parlamenta nisu podržali sporazum o Brexitu koji je britanska premijerka Theresa May postigla s Europskom unijom.

Prema rezultatima glasanja, 242 zastupnika su glasala za sporazum, dok je 391 bio protiv.

Iako je premijerka May ranije tvrdila da je osigurala značajna “poboljšanja” u pregovorima s Europskom unijom, to ipak zastupnicima nije bilo dovoljno uvjerljivo.

Britanski zastupnici će se u srijedu izjašnjavati da li će Velika Britanija napustiti Europsku uniju bez sporazuma.

Ukoliko britanski Parlament odbaci i izlazak iz EU-a bez sporazuma, na glasanju u četvrtak odlučivat će o tome da li će se od Brisela tražiti odgoda Brexita za najviše tri mjeseca.

Nakon što je Parlament odbacio i revidiranu verziju sporazuma o Brexitu, May je kazala da će u srijedu dati na glasanje o izlasku iz EU-a bez dogovora.

“Mislim da svi trebaju znati, oni koji žele da se Brexit zaista dogodi, da rizikuju da Brexita uopće i ne bude”, rekla je May.

Velika Britanija bi trebala istupiti iz Europske unije 29. marta.