Iz mrtvačnice ukradeno tijelo 25-godišnje djevojke

julie2222

Porodica 25-godišnjakinje Julie Mott šokirana je krađom njenog tijela. Ona je, naime, umrla 8. avgusta, prošle subote je za nju održana crkvena ceremonija i tijelo je čekalo kremaciju koja ja trbala biti održana dva dana kasnije.

No, onda je tijelo Julie iz San Antonija nestalo bez ikakvog traga. Osoblje mrtvačnice shvatilo je da njenog tijela nema u nedjelju, dan nakon pogrebne ceremonije, a policija smatra da je ono nestalo u okviru od tri sata nakon ceremonije i prije zaključenja radnog vremena mrtvačnice.

Tragovi provale nisu nađeni, a alarm se nije uključio. Nažalost, nadzorne kamere ne postoje i nestanak tijela još uvijek je misterij.

julie1

– Ko god da je to učinio bio je vrlo hrabar. Naš je cilj sada pronaći tijelo i vratiti ga porodici, a onda i pronaći počinitelje i kazniti ih, izjavio je narednik Javier Salazar.

– Ovakav slučaj nisam imao nikad u 22 godine karijere. Glavni cilj krađe upravo je bilo baš tijelo, zaključio je.

– Jedino što želimo je da se vrate posmrtni ostaci naše kćeri kako bi mogli zaključiti tragičnu priču i u miru tugovati, izjavio je Julijin otac Tim Mott, prenosi Daily Mail.

Vlasnik pogrebnog poduzeća Dick Tips pretpostavlja da je tijelo ukrao neko blizak porodici koji se nije slagao s idejom kremacije tijela. On je i porodični prijatelj porodice Mott te je lično za povratak tijela ponudio nagradu od 20.000 američkih dolara.