Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iza brutalno ubijene Ukrajinke u Kotoru ostalo 105 miliona eura (FOTO)

ukrajinka1
Muškarac osumnjičen za brutalno ubistvo Lašmanove

Kotorska policija raspisala je potragu za Arsenijem Stanovićem zbog osnovane sumnje da je prije tri dana u kotorskom naselju Dobrota brutalno ubio ukrajinsku državljanku Anastasiju Lašmanovu, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi.

Kako navodi crnogorski portal Vijesti, to je potvrđeno iz više izvora iz vrha Uprave policije.

Prema sumnjama policije, mladić koji se sumnjiči za zločin došao je u stan Lašmanove, gdje je došlo do prepirke koja je okončana tragično. Ispreturane stvari u stanu i tragovi krvi ukazuju da se žrtva borila sa napadačem.

Pri identifikaciji osumnjičenog za ubistvo policiji je pomogao pregled snimaka sa kamera koje su postavljene u okolini zgrade u kojoj je Lašmanova stanovala, ali i analiza listinga telefonskih komunikacija koje je žrtva ostvarila posljednjih mjeseci.

Ukrajinka Anastasija Lašmanova, čije tijelo je pronađeno sa vidljivim ubodnim ranama u petak 11. maja u Kotoru, u stanu u kojem je boravila, došla je u Crnu Goru prije nekoliko godina, i to sa ruskim pasošem.

Prema pisanju medija u Crnoj Gori prvobitno je radila kao konobarica. Međutim, postavlja se pitanje kako je u roku od nekoliko godina atraktivna Lašmanova postala veoma uspješna biznismenka sa imovinom koja, prema pisanju ruskih i ukrajinskih portala, vredi čak 105 miliona eura.

Anastasija Lašmanova

Tijelo Anastasije Lašmanove pronašla je u petak u večernjim satim njena prijateljica, u luksuznom stanu u Kotoru u kojem je Lašmanova boravila.

Kako prenosi portal “Pink M” pozivajući se na izvore u policiji, na tijelu Lašmanove bili su vidljivi tragovi koji ukazuju da je u pitanju nasilan zločin, kao i više teških ubodnih rana nanijetih nožem. Prema prvim procjenama, Lašmanova je preminula odmah nakon ubadanja.

Iza Lašmanove ostala je njena imovina u Crnoj Gori, koja se procjenjuje na 105 miliona eura, što je činilo jednom od najbogatijih državljana Ukrajine. Ona je bila direktorka nekoliko kompanija, među kojima je i “Sea Trade” koja je kupila hotel “Mimoza” prije dve godine, koji se nalazi u centru Tivta.

Lašmanova je posjedovala hotelski kompleks “Perla” u Tivtu i kozmetički salon “Femme fatale” u hotelu sa pet zvjezdica u Budvi. Kako je tada za jedan crnogorski list govorila, salon je otvoren “sa puno ljubavi i željom da se napravi drugačije, savršeno mjesto”.

Pored toga, kompanije Lašmanove su gradile nove hotele na Balkanu, piše portal “Fort-russ”.

Iza nje stoji ruski biznismen?

Misterija je kako je djevojka iz Ukrajine, koja je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina sa ruskim pasošem i konobarisala da preživi, postala upletena u rusko preduzetništvo na crnogorskom primorju.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, iza firme “Mimoza Group” stoji ruski biznismen Valerij Zadorin koji je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije “Aroma”. On je Tivtu izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu, koja također nosi ime Aroma.

Povezana sa “škaljarima”?

Kako pišu beogradske “Novosti”, Lašmanova je živjela u luksuznom objektu koji se nalazi odmah pored zgrade braće Jovana i Igora Vukotića iz zloglasnog škaljarskog klana, sa kojima je bila u prijateljskim odnosima.