Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iza revolveraškog obračuna u Beogradu stoji bivši fudbaler iz Bosne

pucnjava_bg1

U središtu “revolveraškog” obračuna koji se dogodio početkom avgusta ove godine pred mnogobrojnim prolaznicima u centru Beograda, kada je u kiši metaka teže ranjen Stefan Mićić, a lakše povrijeđena slučajna prolaznica T. P., stoji ljubomorni muž, inače poznati bivši fudbaler, pišu beogradske “Novosti”.

Za ranjavanje je osumnjičen Beograđanin Nikola Lakušić (29), čiji je najveći grijeh, kako se sada čini, ljubav prema tuđoj ženi.

Prema saznanjima “Novosti”, Lakušić je bio u vezi sa suprugom bivšeg fudbalera i reprezentativca Jugoslavije, porijeklom iz Bosne. Izvor iz policije tvrdi da je Nikola “do ušiju zaljubljen u tu udatu gospođu, koja ima i dvoje djece i da je baš voli”.

Njen ljubomorni muž je, kako se sumnja, angažovao dvojicu napadača da zastraše i pretuku Nikolu.

Njemu je pritvor, u kojem je još od pucnjave, nedavno produžen za 30 dana. Prema riječima njegovog advokata Zorana Jakovljevića, Lakušić je iza rešetaka “krajnje neosnovano”.

– On je priznao krivično djelo. Ispričao je da je primjetio da ga već nekoliko dana prate neki nepoznati ljudi zbog čega je bio zabrinut. U kafiću se branio i u samoodbrani pucao iz Mićićevog pištolja, koji mu je i oteo – kaže nam Jakovljević.

– I taj Mićić je ispričao da je sa još jednim momkom čekao Nikolu. Tvrdio je da nije znao o čemu se radi i da ga je ta druga osoba instruirala. Nije htio da otkrije njegovo ime. Lakušić je zbog svega bio uplašen za život i sad ga kažnjavaju, a država mu nije pružila zaštitu.

Ova pucnjava se dogodila početkom avgusta kada je Nikola Lakušić sjedio u bašti kafića u Krunskoj ulici u Beogradu. Prišao mu je Stefan Mićić i počeli su da se raspravljaju. Kako su zabilježili video-snimci, Mićić je imao za pojasom pištolj, koji je potegao. Prilikom hrvanju ga se dočepao Lakušić i zapucao. Tako je ranio Mićića. Jedan zalutali metak pogodio je devojku T. P.

Postoje sumnje da je upravo ljubomorni muž angažovao Mićića, koji je također iz Bosne (Derventa), da zastraši ili prebije Lakušića. U cijelu priču se, prema nezvaničnim saznanjima, upleo i sin te žene, također fudbaler.

Bosanska starleta zavela oženjenog nogometaša Lazija

U ovom trenutku, pišu Novosti, neizvjesno je da li će se sportska porodica čije se prezime krije od javnosti, pojaviti u daljem sudskom procesu.

Lakušić zbog ljubavi ne želi da u skandal uvuče ženu koju voli, pa ne otkriva sve detalje napada. Sa druge strane, Mićić iz straha ne smije da oda ko ga je angažovao. Ipak, policija ima saznanja ko stoji iza svega, ali još pokušava da prikupi materijalne dokaze.