Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iza ubistva i samoubistva u Beogradu krije se tragična sudbina jedne porodice

beograd ubistvo

Tijela supružnika Momčila Pavlovića (67) i Slavice Pavlović (64) pronađena su sinoć oko 19 sati u njihovom porodičnom stanu u Ulici Patrisa Lumumbe 7 na Karaburmi.

Naime kako su potvrdili iz MUP-a, Momčilo je prvo ustrijelio svoju suprugu Slavicu iz vatrenog oružja, a nakon par trenutaka je izvršio i samoubistvo, presnosi Blic.

Tijela su ubrzo odnešena na obdukciju, a prema prvim informacijama motiv ove teške tragedije je tuga i depresija supružnika zbog gubitka sina Aleksandra koji je poginuo prije dvije godine.

Mladić se bavio padobranstvom, a život je izgubio nakon skoka iz aviona. Momčilo se nakon smrti sina razboleo, a kako nezvanično saznajemo bio je teško bolestan od jednog oblika karcinoma.

Ispred zgrade u kojoj se odigrao ovaj stravičan čin, čuli su se samo glasni jecaji. Sa suzama u očima porodica i komšije tješili su jedni druge.

Jedan od komšija rekao nam je da su Pavlovići bili izuzetni ljudi, ali da nikako nisu mogli da prihvate gubitak sina.

– Čuo sam dva pucnja dok sam odmarao, ali sam mislio da mi se učinilo pa nisam obraćao pažnju. Znam ih godinama, skladan par, i Aleksandar je bio divan momak. Šteta što se dešavaju ovakve stvari dobrim ljudima – uz uzdahe ističe komšija iz zgrade pored.

Aleksandar Pavlović (35) preminuo je 18. maja 2015. godine, nakon što je tog dana oko 15.20 teško povrijeđen prilikom skoka padobranom iz aviona, na sportskom aerodromu Lisičji jarak. Kasnije je utvrđeno da je uzrok tragedije trenutak nepažnje i pogrešna procjena Pavlovića, koji iza sebe imao oko 200 skokova.

Nesretni mladić primljen je u Urgentni centar sa teškim tjelesnim povredama, kojima je podlegao.

Aleksandar je imao dozvolu za skakanje najvišeg nivoa. Bio je član kluba “Feniks”, a poznanici kažu da je bio vrlo vješt padobranac.