Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

južna koreja

Izbio požar u bolnici gdje su se nalazili pacijenti na dijalizi, poginulo najmanje petoro

pozar jk yt

Vatra je izbila u 10.17 sati po lokalnom vremenu u četverospratnici u kojoj se nalazi bolnica za pacijente na dijalizi na četvrtom spratu, uredi na trećem I drugom, i restoran na prvom

Pet osoba je poginulo i još 44 su povrijeđene u požaru koji je izbio u bolničkoj zgradi u južnokorejskom gradu Icheon, pedesetak kilometara jugoistočno od prijestolnice Seula, javila je novinska agencija Yonhap u petak.

Vatra je izbila u 10.17 sati po lokalnom vremenu u četverospratnici u kojoj se nalazi bolnica za pacijente na dijalizi na četvrtom spratu, uredi na trećem I drugom, i restoran na prvom.

Od 33 pacijenta i 13 članova medicinskog osoblja u bolnici, petero je pronađeno mrtvo, Četvero su bili pacijenti, a peta žrtva je medicinska sestra.

Ukupno 44 osobe zadobile su zdravstvene probleme kao što je udisanje dima i četvero je u kritičnom stanju.

Vatrogasna služba mobilizirala je 38 protupožarnih kamiona i 108 članova osoblja, potpuno ugasivši vatru u 11.29 sati po lokalnom vremenu.

Pretpostavlja se da je vatra izbila u zatvorenom golf centru na trećem spratu zgrade. Istraga tačnog uzroka nesreće je u toku, prenosi Xinhua.