Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović uputio telegram saučešća saudijskom kralju

bakir izetbegovic13

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, uime Predsjedništva BiH, uputio je telegram saučešća kralju Saudijske Arabije Salmanu bin Abdulaziz Al Saudu u povodu terorističkih napada u ovoj zemlji.

– Duboko smo potreseni i užasnuti posljednjim zločinačkim napadima terorista u prijateljskoj Kraljevini, koji su kulminirali udarom na Medinu, u neposrednoj blizini Poslanikove džamije. Zlo i nered počinjeni u mubarek mjesecu ramazanu su izraz potpunog bezumlja.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje taj podli čin ubijanja nevinih ljudi. S velikom pažnjom pratimo događaje u Vašoj zemlji, u uvjerenju da će narod i Vlada Saudijske Arabije imati snage da prebrode iskušenja, te pronađu i kazne nalogodavce ovih zlodjela. Ostajemo čvrsto opredijeljeni za podršku Vama i vašoj vladi u borbi protiv svih oblika terorizma, za očuvanje mira i sigurnosti zemlje.

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i u moje lično ime, upućujem Vam iskreno saučešće. Molim vas, Vaše veličanstvo, da naše najiskrenije saučešće prenesete porodicama stradalih u ovim napadima, a povrijeđenima želje za što brži oporavak. Naše misli i molitve su uz vas u ovim teškim trenucima – navodi se u telegramu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.