Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Izgladnjeli vozači na Bajakovu danima čekaju na prelazak granice

24/09/2015

Na graničnom prelazu Bajakovo, na autoputu Zagreb – Beograd, i dalje je u toku obustava saobraćaja za sva motorna vozila.

bajakovo kolone (3)

Na graničnom prelazu sa hrvatske strane, ekipa AA zatekla je nekoliko kilometara dugu kolonu kamiona i vidno nervozne vozače kamiona koji čekaju otvaranje prelaza.

Petar Jovanović već tri dana nije u mogućnosti preći granicu, kaže kako su mjere zabrane klasično “prepucavanje”.

bajakovo kolone (8)

“Već tri dana sam zarobljen u koloni, a putujem iz Španije. Pomjerili smo se samo tri kilometra za to vrijeme, a to je zaista premalo jer je sve ovo klasično političko prepucavanje iz koga mi radnici izvlačimo deblji kraj. Hrvatske službe su nam jučer dijelile hljeb i vodu, ali već danas nam je nestalo zaliha, ima čak i ljudi koji gladuju. Ja imam hrane još za dva dana, a po mome mišljenju, za taj period ovo neće prestati”, kazao je Jovanović.

bajakovo kolone (9)

Podsjetimo, hrvatski ministar Ranko Ostojić jutros je izjavio kako će mjere o zabrani za putnički promet, autobuse i osobne automobile sa srbijanskim registracijskim oznakama ostati na snazi sve dok se ne otvori granični prelaz Horgoš, između Srbije i Mađarske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.