Globus

smrtonosni napadi

Izrael nastavlja raketiranje Gaze, broj poginulih porastao na 12

13/11/2019

Izrael je pokrenuo smrtonosne napade protiv komandanta palestinske grupe Islamski džihad u utorak ujutru, izazivajući niz osvetničkih raketnih i zračnih napada obje strane

Dvojica Palestinaca ubijena su u izraelskim zračnim i raketnim udarima po Gazi u srijedu ujutru, saopćilo je ministarstvo zdravstva te palestinske teritorije, čime je ukupan broj poginulih u dvodnevnim sukobima porastao na 12.

Izrael je pokrenuo smrtonosne napade protiv komandanta palestinske grupe Islamski džihad u utorak ujutru, izazivajući niz osvetničkih raketnih i zračnih napada obje strane.

Islamski džihad saopćio je da je jedan od dvojice ubijenih u jutrošnjem napadu bio njegov pripadnik, identifikujući ga kao Khaleda Fawwaja.

Izraelska vojska saopćila je da je izvela niz napada na mete Islamskog džihada u srijedu, u odgovoru na novu raketnu vatru iz Gaze.

Vojska navodi da je jedna od njenih meta bio odred za lansiranje raketa koji je pogodila.

Sirene za zračnu opasnost odjekivale su u srijedu ujutru u izraelskim gradovima Ashkelon i Netivot u blizini granice s Gazom.

Od izraelskog ciljanog ubistva zapovjednika Islamskog džihada Baha Abu al-Ate u utorak ujutru, najmanje 220 raketa ispaljeno je na Izrael iz pravca Gaze, ali u njima niko nije ubijen, saopćila je izraelska vojska.

Izraelska protuzračna odbrana presrela je 90 posto raketa, dodaje vojska, prenosi AFP.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.