Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bliski istok

Izrael objavio snimku Hamasove zasjede: “Krenite prema nama i pobijte sve vani”

Foto: Screenshot/Twitter

Odred izraelskih oklopnih transportera upao je u zasjedu Hamasovih militanata koji su izašli iz svojih tunela i ispalili granate na raketni pogon na vozila i pokušali na njih pričvrstiti eksploziv

Izraelska vojska objavila je na društvenim mrežama audiosnimku na kojoj se, kako kažu, čuje izraelski komandant koji poziva u pomoć dok je njegovo oklopno vozilo pod napadom raketama i mitraljezima tijekom zasjede Hamasa.

Odred izraelskih oklopnih transportera upao je u zasjedu Hamasovih militanata koji su izašli iz svojih tunela i ispalili granate na raketni pogon na vozila i pokušali na njih pričvrstiti eksploziv.

Snimak objavio IDF

Izraelci su pozvali u pomoć zračne snage i topništvo. Iako su zadobili teže ozljede, preživjeli su, objavio je IDF.

Video i audiosnimka koju su objavile Izraelske obrambene snage (IDF) prikazuje ljude iz elitne brigade Golani pod napadom hamasovaca nakon što su upali u zasjedu. Iz unutrašnjosti oklopnog transportera Namer, koji prevozi devet vojnika, čuje se časnik koji hitno traži: “Morate krenuti prema nama i pobiti sve što je vani.”

Oficir pod vatrom, potpukovnik Tomer, koji zapovijeda brigadnim bataljonom 13, govori svom zapovjedniku brigade, pukovniku Peliju da je njegova jedinica pretrpjela ozljede. “Dajemo sve od sebe, sada smo u ratu, trebamo tvoju pomoć”, govori.

Audiozapis se nastavlja: “Peli, ovdje Tomer, mi smo na cesti koja vodi južno. Dogodio se značajan napad na nas, teroristi idu na nas, imamo ozlijeđenih. Teško je reći koliko… Treba nam malo vatre za suzbijanje da nam pomogne odvratiti teroriste. Čini se da se situacija malo smiruje, ali trebate krenuti prema nama i pobiti sve što je vani. Sve je dobro, glavno je sada očistiti teroriste koji su ovdje.”

“Nastavljamo rat”

Tomer odgovara: “Super, i ponavljam – izgleda da se ovdje stvari smiruju, većina terorista je mrtva, napadi na nas usporavaju. Imamo samopouzdanja, molimo vas da krenete prema nama i pucate po svemu što je zapadno i istočno od naše rute.”

Kasnije na snimci pukovnik Tomer govori u kameru: “Kada smo stali, Hamasovi teroristi iskočili su iz tunela i okružili nas. Gađali su nas RPG-ovima i pokušali prići Namerima da namjeste eksploziv na njih. Zahvaljujući brzim reakcijama, uspjeli smo neke od njih ubiti, a druge potisnuti vatrom iz zraka, artiljerijom i minobacačima, a na njih smo jurišali s oklopnim vozilima. Rezultat je da su oni mrtvi, a mi nastavljamo naš kopneni rat do pobjede”, prenosi Index.