Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sve teža situacija

Izraelska vojska objavila video: S tenkovima su ušli u Gazu?

gaza tenkovi
Foto: Screenshot/Twitter

Snimak koju je izraelska vojska objavila prikazuje desetine izraelskih tenkova i drugih vojnih vozila, sugerirajući širenje vojnih operacija u palestinskoj enklavi

Izraelska vojska saopćila je u subotu da je tokom noći ušla u sjeverni dio Gaze i proširila vojne operacije s pješadijom i oklopnim korpusima u opkoljenoj palestinskoj enklavi, dok pojačava napade na naoružanu palestinsku grupu Hamas.

Vojni portparol Daniel Hagari kazao je da su izraelske snage još “na terenu”, bez detaljnijeg pojašnjenja.

Hagari je također izjavio da vojska u subotu “proširuje humanitarne napore” i da će dopustiti kamionima koji prevoze hranu, vodu i lijekove da uđu na jug Gaze.

Izraelska vojska je tokom noći napadala komandante Hamasa, među kojima zapovjednike pomorskih i zračnih snaga te grupe, u potezu za koji je Hagari rekao da će omogućiti “snagama na terenu da se bore protiv slabijeg neprijatelja”, prenosi Reuters.

Objavili video

Izraelska vojska objavila je video koji prikazuje navodni ulazak svojih kopnenih snaga u sjeverni pojas Gaze, dok nastavlja vojne operacije protiv militantne grupe Hamas.

Snimak koju je izraelska vojska objavila prikazuje desetine izraelskih tenkova i drugih vojnih vozila, sugerirajući širenje vojnih operacija u palestinskoj enklavi. Međutim, BBC napominje da još nije potvrdio ovu informaciju.