Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izraelski ambasador u Srbiji izgubio sina kojeg mu je rodila surogat majka

josef levi

Josef Levi, izraelski ambasador u Srbiji, tragično je izgubio sina kojeg je surogat majka iz Nepala rodila njemu i njegovom partneru.

Izraelski list “Times of Israel” prenosi da je Levi na svom Facebooku objavio da dječak koji se rodio zajedno sa sestrom blizankom nije preživeo prvu noć u porodilištu u Katmanduu, u prijestonici Nepala.

[pull_quote_right]Po izraelskom zakonu, homoseksualni parovi moraju da idu u inostranstvo ukoliko žele da dobiju dijete od surogat majke[/pull_quote_right]

Taj grad je žestoko razrušen u dva nedavna velika zemljotresa koja su pogodila područje Himalaja.

“Umro je na čudnom krevetu, mali dječak koji nije poživio ni dva dana”, napisao je Levi.

Zvaničnici izraelskog Ministarstva spoljnih poslova rekli su “Radiju Izrael” da rade na obezbjeđivanju dolaska preživjele blizane i oca u Izrael.

List piše da je ova smrt ponovo skrenula pažnju na izraelske parove koji odlaze u Nepal da bi pronašli surogat majku za svoje dijete nakon što je jevrejska država proteklih nedjelja organizovala dolaske avionom tako rođenih beba.

Po izraelskom zakonu, homoseksualni parovi moraju da idu u inostranstvo ukoliko žele da dobiju dijete od surogat majke, ali se sada, nakon velikih zemljotresa u Nepalu, čuju zahtjevi za promjenu tog zakona.