Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CNN

Izvor iz Bijele kuće: “Gotovo je…”

President Trump at the White House in Washington, DC
WASHINGTON, DC - MARCH 05: President Donald J. Trump enters the Oval Office on March 5, 2017 in Washington, DC. Trump is returning from a weekend at his Mar-a-Lago clu in Palm Beach. Florida. (Photo by Erik S. Lesser-Pool/Getty Images)

Više nije samo pitanje hoće li priznati poraz nego i što će napraviti kasnije

Izvori bliski Bijeloj kući za CNN su otkrili kako se Trumpovi viši suradnici polako, ali sigurno udaljavaju od njega.

Ista je situacija s ljudima iz Bijele kuće, kao i s ljudima iz kampanje.

Više nije samo pitanje hoće li priznati poraz nego i što će napraviti kasnije.

“Gotovo je”, rekao je jedan od ključnih savjetnika iz Trumpove vlade. Rekao je kako su u vladi zabrinuti što će Trump napraviti kada shvati da je izgubio.

“Bože… Ko zna…”, rekao je.

Neki u kampanji su, rekao je CNN-u savjetnik, preispitivali odluku Trumpovog tima da se u kampanju uključe Rudy Giuliani i Trumpovi sinovi koji sada pričaju o krađi glasova. Savjetnik je rekao i kako Trump ima pravo osporavati rezultat, ali i kako to radi potpuno krivo.

Drugi savjetnik kaže da je Trump izoliran kada se radi o tvrdnjama da su mu glasovi ukradeni.

“Uglavnom je sam u tome”, kaže drugi savjetnik. No izvori kažu i kako su neki ljudi i dalje uz Trumpa i govore mu ono što žele čuti.

Podsjetimo, Joe Biden je sve bliže pobjedi nad aktuelnim predsjednikom, republikancem Donaldom Trumpom.

Prema posljednjim rezultatima, Biden je napravio veliki preokret u Georgiji i sada ondje vodi pred Trumpom, a nakon toga je preokrenuo i rezultat u Pennsylvaniji.

Ako ovako ostane u Pennsylvaniji, Bidenu će to biti dovoljno za pobjedu na američkim izborima, bez obzira na rezultate u svim drugim državama u kojima se još broje glasovi.