Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kina

Izvršena smrtna kazna nad muškarcem i ženom koji su bacili djecu s 15. sprata

Foto: Unsplash
Chongqing

Kako je utvrdio sud, Ye je Zhangovu dvoje djece vidjela kao prepreku njihovu vjenčanju i zajedničkom životu

Kina je pogubila muškarca i ženu jer su bacili njegovu malu djecu kroz prozor stana na 15. sprata, nakon čega su tvrdili da se radi o slučajnom padu. Djeca su bila iz njegovog prvog braka, imala su jednu i dvije godine. Sve se dogodilo u gradu Chongqingu.

Otac djece Zhang Bo započeo je aferu s Ye Chengchen. Isprva je skrivao činjenicu da je oženjen i da ima djecu, no Ye je sve saznala. Zhang se potom odlučio razvesti od svoje žene s kojom je imao djecu.

Kako je utvrdio sud, Ye je Zhangovu dvoje djece vidjela kao prepreku njihovu vjenčanju i zajedničkom životu. Više puta nagovarala je Zhanga da ubije djecu i prijetila mu da će ga ostaviti ako to ne učini, prenosi CNN.

Zhang je potom u novembru 2020. bacio svoju dvogodišnju kćer i jednogodišnjeg sina iz svog stana na 15. spratu dok su se igrali pokraj prozora spavaće sobe. Zhang i Ye osuđeni su na smrt u decembru 2021.

U Kini se za izvršenje smrtne kazne koristi smrtonosna injekcija.

U Kini su se pogubljenja tradicionalno izvodila streljanjem, ali od 1997. godine uvedena je metoda smrtonosne injekcije koja se smatra humanijom metodom od streljanja.