Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

Jako nevrijeme u Srbiji, poginula žena

u nevremenu poginula žena
FOTO: MUP Srbije/Facebook

Zbog jakog nevremena i obilnih padavina koje su danas zahvatile Užice, dvije žene sa djetetom (2) u jednom trenutku bile su zaglavljene u autu na lokalnom putu Vrela-Ljubanje, a na svu sreću veoma brzo na terenu su se pojavili vatrogasci koji su ih spasili

U jakom nevremenu koje je pogodilo Sombor u Srbiji, poginula je jedna žena.

Tu vijest potvrdio je potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Nesretna žena je poginula nakon što je jedno stablo, uslijed jakog vjetra, palo na automobil u kojem se nalazila.

– U jakom nevremenu, koje je oko 17 sati zahvatilo Sombor i okolinu, nastradala je ženska osoba, kada je stablo palo na vozilo kojim je upravljala. Od zadobijenih povreda preminula je na licu mjesta.

Pozivamo građane na maksimalan oprez povodom nevremena u Srbiji, na koje upozorava Republički hidrometeorološki zavod – objavio je Dačić.

Zbog jakog nevremena i obilnih padavina koje su danas zahvatile Užice, dvije žene sa djetetom (2) u jednom trenutku bile su zaglavljene u autu na lokalnom putu Vrela-Ljubanje, a na svu sreću veoma brzo na terenu su se pojavili vatrogasci koji su ih spasili.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a iz Užica evakuisali su dvije žene i dvogodišnje dijete iz potopljenog vozila nakon obilnih padavina u Zlatiborskom okrugu.

Oni su na teren došli posle samo 15 minuta i spasili ove tri osobe.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se vidi zarobljeni auto zbog obilnih padavina i jakog nevremena koje je pogodilo ovaj dio Srbije.

„Veliko hvala za vatrogasce koji su stigli brzinom svjetlosti i evakuisali nas sa malim djetetom od dvije godine. Veliko hvala!!!“, napisali su.

Podsetimo, jako olujno nevreme tokom popodnevnih sati pogodilo je Užice i okolinu, a jaka kiša bila je praćena i krupnim gradom koji je padao nekoliko minuta.