Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jako nevrijeme u Srbiji

nevrijeme-srbija

Jako nevrijeme zahvatilo je više okruga u Srbiji, a na području Golupca pala je velika količina grada koji je razbijao prozore na kućama i izloge.

Neke ulice u centru Golupca poplavljene su, kao i vozila, javili su mediji u Srbiji.

Osim Golupca, najteža situacija je na području Velikog Gradišta, a pljuskova je bilo i u Rasinskom i Pirotskom okrugu, kao i u Beogradu.

U nevremenu koje je nakon samo 10 dana ponovo zahvatilo opštinu Ćićevac, prema informacijama iz Štaba za vanredne situacije u ovoj opštini, najveće štete pretrpjelo je poljoprivredno zemljište u mjestima Lučina, Ćićevac i Pojate.

Kiša i grad veličine trešnje, koji su padali desetak minuta, prema prvim procjenama najveću štetu pričinili su vinogradima i strnim žitima, ječmu i pšenici.

Jako nevrijeme sa gradom zahvatilo je i paraćinsku opštinu i napravilo veliku materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama.

nevrijeme-srbija1

“Procjenu štete od grada, koji je bio veličine lešnika, za sada nemamo. Sutra ćemo videti kolika je površina zahvaćena i koje poljoprivredne kulture su pogođene”, rekao je predsjednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Jaka kiša padala je i u Ćupriji, Jagodini i Rekovcu.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je tokom večeri i noći obilnije padavine – od 20 do 30 litara za 12 sati. Na području Zapadne Srbije i Srema očekuje se i do 40 litara.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, mjestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim časovima.