Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lokalitet kod ade huje

“Javila mi se policija”: Oglasio se otac Mateja Periša, pronađeno tijelo bilo zakačeno ispod mosta

Beograd: Pronađeno je tijelo mlađeg muškarca jutros u Dunavu, policija sumnja da bi to mogao biti Matej Periš
18, May, 2022, Belgrade - The body of the younger man was found in the Danube near Ada Huja, confirmed by the prosecution and the police, and the media report that the body of the wardrobe that Matej Peris from Split had on the night of his disappearance was on his body. Photo: Antonio Ahel/ATAImages 18, maj, 2022, Beograd - Telo mladjeg muskarca nadjeno je u Dunavu kod Ade Huje, potvrdjeno je u tuzilastvu i policiji, a mediji prenose da je na telu garderoba koju je u noci nestanka imao Splicanin Matej Peris. Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Tijelo je u fazi raspadanja, a na tom dijelu obale širi se jak neugodan miris

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf da ga je srbijanska policija obavijestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno tijelo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

“Mora se još usporediti DNK, ali po odjeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd”, rekao je Nenad Periš.

Uz tijelo su pronađeni sat i mobitel. Kako se zasad zna, nema tragova nasilja.

“Mladić je na tijelu imao traperice, majicu sa slikom i jednu bijelu tenisicu, što se poklapa s garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin. DNA će potvrditi je li riječ o Perišu. Na njegovoj ruci nađen je metalni sat, a u džepu mobilni telefon. Tužitelj je naredio vještačenje svih predmeta i DNA analizu”.

U međuvremenu se oglasilo i beogradsko Tužiteljstvo.

“Tijelo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje. Dežurni zamjenik Višeg javnog tužitelja u Beogradu obavio je očevid na licu mjesta i naložio obdukciju, toksikološke i DNA analize, kojima će se utvrditi identitet za sada NN osobe, kao i uzrok smrti.

Ministarstvo unutarnjih poslova i Više javno tužiteljstvo u Beogradu pravovremeno će obavijestiti javnost o rezultatima spomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu”, rečeno je u Višem javnom tužiteljstvu.

Kako piše Blic, na pronađenom tijelu bila je tamna majica sa slikom jaguara bijele boje i žutim natpisom koji ide u krug a piše “Power Super Cleaner”.

Istu takvu majicu imao je Matej Periš i upravo je nju nosio na fotografiji koja je kružila svim medijima kada je prijavljen njegov nestanak u Beogradu.

Mornari koji su našli tijelo: Vjerovatno je bilo zakačeno ispod mosta

Mornari koji su pronašli tijelo muškarca u Dunavu za Telegraf rekli su da su ugledali tijelo oko 9:30.

Tijelo je, kažu, plutalo pored broda.

“Voda ga je odvukla tamo do stepenica pa su ga izvukli”, rekao je jedan od mornara dodajući kako smatra da je tijelo bilo zakačeno ispod mosta te da ga je vjetar otkačio i gurnuo niz rijeku.

Tijelo je u fazi raspadanja, a na tom dijelu obale širi se jak neugodan miris.