Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Javna tajna koja to više nije: Nastavnika u Kalesiji uhapsili na času

09/05/2018

Općinski sud Kalesija je po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona u maju 2017. godine donio osuđujuću prvostepenu presudu za profesore u JU Mješovita srednja škola Kalesija Emira Halilovića (42), Nijaza Alića (52) i Rizu Hasanovića (53) i izrekao im uslovne presude od šest mjeseci zatvora sa rokom provjere od dvije godine.

Skoro godinu dana kasnije, sa lisicama na rukama jučer iz zgrade MSŠ Kalesija je izveden profesor S.K.

Iako još uvijek nije zvanično saopćen razlog zbog kojeg je priveden S.K., nezvanično se saznaje da se radi o mitu, odnosno zahtjevanju i uzimanja dara na nezakonit način, javlja Nkp.ba.

Pripadnici policije su profesora priveli u toku nastave, a te su mu prilikom privođenja rekli da je nastavio da radi isto ono zbog čega je znao da se protiv njega vodi istraga. Neki od uposlenika su predlagali da se profesoru kaputom prekriju ruke sa lisicama, kako učenici ne bi gledali cijeli događaj.

Ono što je javna tajna u Kalesiji jeste da se već dvije decenije u MSŠ Kalesija govori o uzimanju mita od strane određenih uposlenika.

MSŠ Kalesija već duži niz godina potresaju razne afere.

Iako, godinama kasnije, svršenici ove škole kada sa dalekih destinacija dolaze u Kalesiju podsjete se mnogobrojnih događaja na časovima, a scene neodoljivo podsjećaju na one iz filmova.

Još su svjež sjećanja na događaj iz 2013. godine, kada je profesor optužen da je udario učenika, ali i matursko večer iz 2017. godine, kada su maturanti od općinskog načelnika “počašćeni” trbušnim plesačicama.

Iako se menadžment škole branio da maturska večer nije u zvaničnom školskom kalendaru, kasnije su pod pritiscima poslali saopćenje za javnost u kojem to nisu pominjali, nego su govorili o “trbušnom plesu” kao umjetnosti.

Zanimljivo, profesor S.K. je uhapšen dan prije ovogodišnje maturske večeri.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.